Ventilatie

Home > Ventilatie
Ventilatie

Ventilatie

Bij Hemmes Installatietechniek kun je ook terecht voor ventilatie. We hebben hieronder een aantal voordelen van ventilatie voor je op een rijtje gezet. Verder voorzien we je van advies en informatie over de verschillende ventilatiemethoden en gaan we graag bij jou aan de slag.

De voordelen van ventilatie

Ventilatie van een woning of bedrijfspand is erg belangrijk voor zowel de gezondheid als voor financiële besparingen. Een goede ventilatie zorgt voor optimale luchtvochtigheid, dit is niet alleen goed voor de gezondheid , maar zorgt er ook voor dat de stookkosten omlaag gaan. Een lagere luchtvochtigheid betekent dat er minder energie nodig is om de binnenlucht te verwarmen. Uiteindelijk komt dit uit op een lagere energierekening. Hieronder nog eens de voordelen op een rijtje:

 • Betere luchtvochtigheid: Voorkomt problemen die veroorzaakt kunnen worden door een te hoge vochtigheid in huis.
 • Lagere energierekening: Kostenbesparing door het efficiënter te verwarmen.
 • Beter voor de gezondheid: Een gezonde leef- en werkomgeving wordt bevorderd door frisse lucht.
airco

Verschillende ventilatiemethoden

Een woning kun je op verschillende manieren ventileren. De meest voordehand liggende manier is de natuurlijke ventilatie. Dit is ventileren door middel van ventilatieroosters bijvoorbeeld. Dit is een effectieve manier, maar is moeilijk te sturen. Een andere optie is de mechanische ventilatie. Hierbij wordt – of door een mechanisch ventilatiesysteem lucht van buiten naar binnen gehaald – of door een mechanisch ventilatiesysteem lucht van binnen naar buiten gevoerd. De laatste optie is een volledige mechanische ventilatie, ook wel bekend als een balansventilatie. Bij deze optie is geen sprake meer van een natuurlijk aan- of afvoer. Alles wordt mechanisch geregeld.

Ons werkgebied

Wij bedienen klanten in de gehele provincie Drenthe. Wij begrijpen dat elke klant uniek is en dat we een persoonlijke aanpak nodig hebben om aan jouw wensen en behoeften te voldoen. We nemen graag de tijd om met je te praten en te adviseren wat de beste oplossing is.


Wij installeren airco’s onder andere in Coevorden, Emmen, Meppel, Hoogeveen, Assen, Roden, Klazienaveen en Zuidlaren.

Advies over ventilatiesystemen?

Sta je op het punt om een ventilatiesysteem aan te schaffen voor jouw woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze en kunnen je ook adviseren over alle regelingen en fiscale voordelen die op dit moment gelden.

Contactformulier

  Geïnteresseerd?

  Bel ons:

  (0524) 512 640

  E-mail ons:

  info@hemmes.nl

  Openingstijden:

  8:30 - 16:30

  Storing melden

  Storing melden!

  Voor noodsituaties buiten onze werktijden kunt u bellen met: