Zonneboiler

Home > Zonneboiler
Duurzame energie

Zonneboiler

Bij Hemmes Installatietechniek kun je ook terecht voor een zonneboiler. Daarnaast hebben we verschillende zonneboilers in ons assortiment, voor iedere behoefte. We hebben hieronder een aantal voordelen voor je op een rijtje gezet. Verder voorzien we je van advies en informatie over de zonneboiler en gaan we graag bij jou aan het werk.

De voordelen van een zonneboiler

Geld besparen op je energierekening? Met een zonneboiler van Hemmes Installatietechniek kun je tot wel 50% besparen op de energiekosten voor warm water. Hiermee is de aanschaf van een zonneboiler niet alleen voordelig voor de portemonnee, maar draagt het ook bij aan een beter milieu. In de zomer zorgt een zonneboiler voor vrijwel al het warme water dat je verbruikt. In de winter lukt dit vaak niet, door ons Nederlandse klimaat. Ook dat is geen probleem, want dan helpt je CV-ketel of warmtepomp automatisch mee om de watertemperatuur op peil te houden.

Verschillende zonneboilers voor iedere behoefte

Hemmes Installatietechniek heeft diverse zonneboilers in het assortiment. Zonneboilers en de bijbehorende zonnecollectoren (niet te verwarren met zonnepanelen, deze leveren elektriciteit), zijn er grofweg in 3 verschillende types:

Voorverwarmer: Praktisch en efficiënt

Een voorverwarmer, zoals de Nefit Solarline, verwarmt het water voor, nog voordat het verwarmd wordt door de CV ketel. Hierdoor hoeft de CV ketel minder hard te werken en dat is te merken aan de hoeveelheid energie die je gebruikt. Dit leidt tot lagere energiekosten. De hoeveelheid aan warm water per minuut is afhankelijk van de CV ketel die je in huis hebt.

Hottop: Energiezuinig met een grote capaciteit

Een hottop is een wat grotere zonneboiler dan de voorverwarmer. De collectoren verwarmen het water in het boilervat en wat er tekort is aan zon, dat wordt verwarmd door de CV ketel. Dit is erg energiezuinig, omdat de CV ketel dit op een heel laag vermogen kan doen. De hoeveelheid water per minuut is zeer hoog en kan tot wel 30 liter per minuut op een temperatuur van 38 graden genereren.

Hybride systeem (zonneboiler verwarming): Sterk en innovatief

Een hybride verwarmingssysteem, zoals de Wolf BSP zonneboiler, vermindert de verwarmingskosten aanzienlijk door zonne-energie te combineren met een CV ketel, warmtepomp, of houtkachel voor aanvullende verwarming. Dit systeem zorgt voor warm water voor verwarming en hoog warmwatercomfort uit de kraan via een wisselaar. Aangezien 70% van de energierekening typisch uit verwarmingskosten bestaat, biedt een dergelijk hybride systeem aanzienlijke besparingen.

zonneboiler

Ons werkgebied

Wij bedienen klanten in de gehele provincie Drenthe. Wij begrijpen dat elke klant uniek is en dat we een persoonlijke aanpak nodig hebben om aan jouw wensen en behoeften te voldoen. We nemen graag de tijd om met je te praten en te adviseren wat de beste oplossing is.

Wij installeren zonneboilers onder andere in Coevorden, Emmen, Meppel, Hoogeveen, Assen, Roden, Klazienaveen en Zuidlaren.

 

Advies over zonneboilers?

Sta je op het punt om een zonneboiler aan te schaffen voor jouw woning of bedrijfspand? Neem dan contact met ons op of vraag direct een offerte aan. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze en kunnen je ook adviseren over alle regelingen en fiscale voordelen die op dit moment gelden.

Contactformulier

  Geïnteresseerd?

  Bel ons:

  (0524) 512 640

  E-mail ons:

  info@hemmes.nl

  Openingstijden:

  8:30 - 16:30

  Storing melden

  Storing melden!

  Voor noodsituaties buiten onze werktijden kunt u bellen met: